demo-attachment-40-Path-4
demo-attachment-42-Path-8
demo-attachment-41-Path-6

ThuisBatterij

Geld besparen met onze Thuisbatterijen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
overzicht alle subsidies zonnepanelen 2024
demo-attachment-366-Path_1348
alle subsidies zonnepanelen 2024
  • Volg AgibaEnergy

TerugleverKosten

Overzicht alle subsidieregelingen zonnepanelen in 2024

Met de transitie naar duurzame energie in volle gang, blijven zonnepanelen een populaire keuze voor particuliere huiseigenaren. Ondanks de afschaffing van de landelijke subsidie, biedt de overheid nog steeds aantrekkelijke financiële prikkels.

1. Btw-voordeel op Aankoop

De belangrijkste stimulans is nu de mogelijkheid om 0% btw te betalen op de aankoop van zonnepanelen. Dit aanzienlijke voordeel maakt de aanschaf van zonnepanelen financieel aantrekkelijker dan ooit.

2. Hoog Rendement dankzij Topkwaliteit

De huidige generatie zonnepanelen biedt een uitstekende levensduur en energie-opbrengst, wat de investering over de jaren heen spreidt. Met de stijgende energieprijzen wordt het financiële voordeel alleen maar groter.

3. Groene Leningen van de Gemeente

Sommige gemeenten bieden nog steeds ondersteuning in de vorm van groene leningen, ondanks dat we leningen doorgaans afraden. Voor het meest actuele overzicht van deze en andere regelingen, bezoek www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/.

4. Lokale Subsidies

Verder stimuleren gemeentes lokale initiatieven, zoals groepsaankopen. Het is daarom raadzaam om bij je eigen gemeente te informeren naar beschikbare subsidies.

Zakelijk: Extra Belastingvoordeel voor Bedrijven

Bedrijven kunnen ook profiteren van belastingvoordelen bij de investering in zonnepanelen, waaronder de Milieu-investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), en de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Regeling voor Hernieuwbare Energie

De overheid heeft bovendien miljarden beschikbaar gesteld voor duurzame energieprojecten via de SDE+ regeling, wat innovatie en kostenreductie stimuleert.

Subsidie Zonnepanelen 2024 In 2024 zal de overheid een nieuwe subsidie introduceren, waarbij je voor elke opgewekte kWh een combinatie van een vaste vergoeding en een overheidsbijdrage ontvangt. Dit maakt investeren in zonnepanelen nog aantrekkelijker. SCE Subsidie Voor VvE’s en energiecoöperaties is er de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), die een exploitatiesubsidie biedt voor opgewekte kWh. Samen Investeren Investeren in zonnepanelen hoeft niet solo. Samen investeren met buren of voor een heel woonblok kan voordelen bieden door schaalvergroting. Prijzen van Zonnepanelen De kosten voor zonnepanelen variëren afhankelijk van het benodigde vermogen en het aantal panelen, maar de jaarlijkse besparing op energiekosten maakt de investering de moeite waard. Door de veelvoud aan stimulansen en de continu dalende prijzen van zonnepanelen, blijft het investeren in zonne-energie een slimme keuze voor zowel particulieren als bedrijven, zelfs in een landschap zonder directe subsidies.

Doe ook een Dakcheck voor zonnepanelen i.c.m. Thuisbatterij en profiteer van de *BTW subsidie hierop!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.