demo-attachment-40-Path-4
demo-attachment-42-Path-8
demo-attachment-41-Path-6

EnphaseThuisbatterij

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
IQ Battery 10 and IQ System Controller enphase batterij
demo-attachment-366-Path_1348
lithium ion batterij stacked zes
  • Volg AgibaEnergy

AgibaEnergy

Nieuwe Residentiële Batterij uit Nederland

Een baanbrekende ontwikkeling in de Nederlandse energiemarkt is de introductie van een nieuwe residentiële lithium-ion batterij door de Nederlandse startup Charged. Deze innovatie markeert een belangrijke vooruitgang in de beschikbaarheid van duurzame en efficiënte energieoplossingen voor huishoudens. De batterij, met een basisopslagcapaciteit van 5 kWh, is speciaal ontworpen om de energie-efficiëntie in woningen te verhogen. Het meest opvallende kenmerk van deze batterijen is hun mogelijkheid tot stapelen. Met een modulair ontwerp kunnen deze eenheden in een configuratie van zes gestapeld worden, wat de totale capaciteit opvoert tot 30 kWh. Dit aspect maakt het niet alleen een flexibele, maar ook een uiterst krachtige oplossing voor thuisenergiestations, ideaal voor huishoudens die hun energieverbruik willen optimaliseren of hun afhankelijkheid van het net willen verminderen. De fysieke afmetingen van elke eenheid zijn compact - 400 mm x 500 mm x 200 mm - en wegen ongeveer 45 kg. Deze compactheid en stapelbaarheid bieden huiseigenaren significante flexibiliteit in de installatie en het gebruik van deze batterijen, waardoor ze perfect zijn voor een breed scala aan woningtypen en energiebehoeften.
Elke batterij is uitgerust met een bidirectionele omvormer die naadloze integratie met het elektriciteitsnet mogelijk maakt. Dit zorgt voor een efficiënt energiebeheer, waarbij overtollige zonne-energie kan worden opgeslagen voor later gebruik of teruggevoerd kan worden naar het net. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en de zelfvoorziening van huishoudens. Een bijkomend voordeel van deze batterijen is hun connectiviteit met Wi-Fi, waardoor ze toegang hebben tot een cloud-algoritme. Dit algoritme biedt een geoptimaliseerde ontlaadstrategie, rekening houdend met zonne-instraling, verbruiksprognoses en elektriciteitsprijzen. Dit leidt tot maximale besparingen en winsten uit dynamische energiecontracten. De batterijen kunnen dus op de meest economische manier worden opgeladen en ontladen, afhankelijk van de energiebehoeften en de marktomstandigheden.

De efficiëntie van het systeem is een ander opmerkelijk kenmerk. Met een rondreisefficiëntie van ongeveer 88% onder volledige belasting, biedt het systeem een betrouwbare en effectieve energieopslagoplossing. Daarnaast wordt de batterij geleverd met een garantie van 10 jaar, wat wijst op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het product.

Charged is van plan om deze batterijen in Nederland te produceren, wat bijdraagt aan de lokale economie en de ontwikkeling van duurzame technologieën ondersteunt. De productie zal plaatsvinden in de faciliteit van Charged in Gelderland, waarmee het bedrijf zijn commitment toont aan kwaliteit en lokale productie.

Deze ontwikkeling in de thuisbatterijmarkt is een belangrijke stap voorwaarts voor de Nederlandse energietransitie. Het biedt huishoudens een krachtige tool om hun energieverbruik te beheren en hun impact op het milieu te verminderen. Met de mogelijkheid om deze batterijen te stapelen en slim te beheren, wordt de weg vrijgemaakt voor een toekomst waarin huishoudens steeds meer zelfvoorzienend en duurzaam worden.

Doe ook een Dakcheck voor zonnepanelen i.c.m. Thuisbatterij en profiteer van de *BTW subsidie hierop!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.